اعتراض به شرایط بازداشت کاوه کرمانشاهی
بیانیه ی جمعی از فعالان مدنی و وبلاگنویسان خطاب به ریاست کل قوه ی قضاییه
اعتراض به شرایط بازداشت کاوه کرمانشاهی
جناب آقای آیت الله لاریجانی،
ریاست محترم قوه ی قضاییه
کاوه قاسمی کرمانشاهی، روزنامه نگار و فعال حقوق بشر که از 14 بهمن ماه امسال در بازداشت بسر می برد، تحت فشارهای شدید روحی و جسمی است تا به جرم "جاسوسی" اعتراف کند.
این فشارها در حالی است که کاوه کرمانشاهی بیش از 70 روز است در سلول انفرادی نگهداری می شود و در این مدت وکیل این فعال سرشناس حقوق بشر نتوانسته موکلش را ملاقات کند یا حتی به پرونده او دسترسی داشته باشد.
بگذارید واقعیاتی را درباره فعالیت های کاوه کرمانشاهی با شما در میان بگذاریم؛ این فعال کرمانشاهی که دانش آموخته رشته حقوق است، در سالهای اخیر به شکل کاملا شفاف، علنی، مسالمت آمیز و منطقی به دفاع از حقوق شهروندان کرد و نیز حمایت از خواسته های انسانی و برابری طلبانه زنان ایران پرداخته است. تمامی فعالیت های وی حول محور دفاع از حقوق شهروندی، حقوق بشر و آزادی های مصرح در قانون اساسی و میثاق های بین المللی بوده است.
کاوه به حدی شفاف بود که رونوشتی از همه کنش های حقوق بشری اش اعم از انتقاد، اعتراض و یا درخواست از مسئولان را برای نهاد امنیتی و یا قضایی ارسال می کرد و بارها و بارها با مسئولان بر سر رعایت حقوق بشر و یا نجات جان یک زندانی محکوم به اعدام، وارد مذاکره و گفتگو شده است.
حوزه فعالیت کاوه کرمانشاهی، حقوق بشر و جامعه مدنی بوده و او هیچ گونه فعالیت خاص سیاسی نداشته است؛ او شخصیتی قابل اعتماد و مورد احترام فعالان مدنی و حقوق بشری ایرانی می باشد و تحت فشار قرار دادن وی برای اعتراف به ارتکاب جاسوسی، نگرانی شدیدی را در بین شهروندان، دوستان کاوه و فعالان مدنی و حقوق بشری دامن زده است.
با اینکه در قوانین ما تعریف مشخصی از عنوان جاسوس نشده است اما بر اساس برخی مواد قانونی، جاسوس کسی است که با عناوین غیرواقعی، اقدام به کسب اطلاعات، اسناد و مدارک محرمانه مربوط به اسرار نظامی، اقتصادی و سیاسی کرده تا آن را تسلیم کشورهای متخاصم کند.
کاوه کرمانشاهی به کدام اطلاعات محرمانه دسترسی داشته که انتشار آنها مصداق جاسوسی برای بیگانگان محسوب می شود؟ آیا خبررسانی بی طرفانه در خصوص وضعیت زندانیان عقیدتی، تلاش برای نجات جان انسانها، صلح طلبی و برابری طلبی و تاکید بر رعایت قانون اساسی و میثاق های بین اللمللی حقوق بشر معنایش جاسوسی است؟ کدام جاسوسی رونوشتی از همه فعالیت هایش را برای نهاد های امنیتی و قضایی ارسال می کند و با آنها بر سر رعایت حقوق شهروندان وارد گفتگو می شود؟
تحت فشار قرار دادن کاوه کرمانشاهی برای پذیرش این اتهام، غیر قابل قبول است و نگرانی زیادی را در بین افکار عمومی در پی داشته است. وجود کنشگران خوشنامی همچون کاوه کرمانشاهی و نوع فعالیت های آنها برای هر جامعه ای ضروری و حیاتی است. خفه کردن صدای فعالان مستقل حقوق بشر و مرعوب کردن آنها و جلوگیری از جریان اطلاع رسانی به هیچ عنوان راه به جایی نخواهد برد و هیچ دستاوردی نه برای جامعه و نه حاکمیت در پی نخواهد داشت.
ما، جمعی از فعالان مدنی و وبلاگنویسان، شدیدا نگران وضعیت جسمی و روحی کاوه کرمانشاهی هستیم و تحت فشار قرار دادن وی را به هر شکلی، غیر انسانی و غیرقانونی می دانیم. ما از جنابعالی به عنوان رییس قوه قضاییه درخواست می کنیم که اجازه پرونده سازی برای مدافعان حقوق بشر را ندهید. این قابل قبول نیست که مسببان فاجعه کهریزک و قاتلان کیانوش آسا، ندا آقا سلطان، سهراب اعرابی هنوز آزادند اما فعالان حقوق بشر که هیچ جرمی مرتکب نشده اند، به کوچک ترین بهانه ای فورا بازداشت می شوند و ماهها در انفرادی نگهداری می شوند و در نهایت به "محاربه" و یا" جاسوسی" متهم می شوند.
ما، امضا کنندگان این بیانیه، خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط کاوه کرمانشاهی و توقف فشارهای امنیتی بر این فعال مدنی هستیم.
Comment