نه به گسست ملی نه به فدرالیسم
Barzin Irani 0

نه به گسست ملی نه به فدرالیسم

205 people have signed this petition. Add your name now!
Barzin Irani 0 Comments
205 people have signed. Add your voice!
7%
Maxine K. signed just now
Adam B. signed just now

اعتراض بیش از دویست تن از کنشگران سیاسی،مدنی به سخنان ضد میهنی سید محمد خاتمی ریس دولت اصلاحات

نه به فدرالیسم ، نه به گسست ملی

اخیرا آقای محمد خاتمی، رئیسجمهور پیشین جمهوری اسلامی ایران، در دیدار با اعضای شورای اسلامی شهر تهران، مدعی شدهاند که «مطلوبترین شیوه حکومت مردمی، اداره فدرالی است، اما ما از نظر قانون اساسی نمیتوانیم فدارتیو باشیم»

پیش از پرداختن به ادعای آقای خاتمی باید بر این مهم تاکید داشت که فدرالیسم، راهکار کشورسازی برای واحدهای جغرافیایی همسو و همسانی است که فاقد تجربه دولتسازی ملی بودهاند (مانند امپراطوری پروس و دولتشهرهای آلمانی که کشور آلمان را به وجود آوردند) و یا اینکه در مستعمرهنشینهای وسیع و رو به گسترش در قارههای نویافته آمریکا و استرالیا، مبنای تاسیسی بودهاند.

در طول تاریخ، هیچ کشور و دولت از پیش موجودی که ماهیتا واجد یک نظام سیاسی تکبافت میباشد، به کشوری فدرال مبدل نشده است. به استثنای مورد عراق که مولود مرزبندیهای استعماری و سپس قربانی دیکتاتوری بعثی و در پی آن هم مداخله خارجی گردید و البته اکنون هم این کشور به وضوح در معرض خطر فروپاشی از این بابت قرار گرفته است.

اما آقای خاتمی مشخصا کشور بودن ایران را به عنوان یک اصل پیشینی در نظر ندارد و لذا تنها مانع فدرال شدن ایران را قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران میداند که اگر این مانع نبود، به زعم ایشان می توان فدرالیسم را برای کشوری کهن و یکپارچه ای چون ایران نیز تجویز کرد. این نکته در سخنان ایشان بایسته است که مورد توجه میلیونها ایرانی که پیش از این چندباری به امید نجات همین کشور، به آقای خاتمی و یارانش اعتماد کردند، واقع بشود.

آقای خاتمی همچنین گفتهاند که مطلوبترین شیوه حکومت مردمی، فدرالیسم است. مشخص نیست که این ادعای آقای خاتمی مشخصا مبتنی بر کدام یافته پژوهشی یا تجربه عملیاتی بوده است. همینطور ایشان اشاره نکردهاند که چگونه فدرالیسم میتواند چارهای بر مشکلات عدیدهای که آقایان برای کشور ایجاد کردهاند باشد. آیا گرههای سیاست خارجی را خواهد گشود؟ یا اینکه به فساد لجامگسیخته و اختلاسهای نجومی پایان میدهد؟ آیا با فدرالیسم صنایع فرسوده شده کشور را احیا میکنند و یا بر ارزش پول ملی میافزایند؟ آقای خاتمی با فدرالیسم میتواند آزادیهای مدنی و سیاسی ملت ایران را تضمین کند و تبعیضهای ایدئولوژیک، مذهبی و جنسیتی جاری را از پیشروی بردارد؟

هر ناظر معقولی به پرسشهای بالا پاسخی منفی خواهد داد و این خود بیانگر این واقعیت است که فدرالیسم، یک نشانی غلط از سوی آقای خاتمی برای سرپوش گذاشتن بر علل اصلی نابهسامانیها و نیز فرافکنی ناکارآمدیها میباشد.

بیان چنین سخنانی نه تنها تمامیت سرزمینی کشور عزیزمان ایران را به خطر می اندازد بلکه به گونه موجب پدیدار شدن گسست ملی شده و حتا موجب پیدایش جنگ های داخلی و قومیتی خواهد بود.

بدین وسیله ما کنشگران سیاسی و مدنی، بیان و تجویز چنین سخنان سخیف و ضد ملی را به شدت محکوم کرده و شدیدا هشدار میدهیم فدرالیسمخواهان همان تجزیهطلبان خجالتی و محجبه هستند که از سرنابخردی یا ناآگاهی در صف دشمنان تمامیت سرزمینی ایران قرار گرفتهاند.

تجویز فدرالیسم برای کشور ایران از سوی هر شخصیت و در هرجایگاهی که باشد محکوم است و ملت ایران به اشخاص و جریانهای فرصتطلب اجازه نخواهند داد که تمامیت سرزمینی ایران را دستمایه بازیهای قدرت و قبیله گرایی کنند.

پاینده ایران

زنده باد آزادی

Share for Success

Comment

205

Signatures